Навчально-науковий професійно-педагогічний інститут

Української інженерно-педагогічної академії

 

Цьогоріч виповнюється 35 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС - найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності, яка відбулась 26 квітня 1986 року.

Це страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей в нашій країні та поза її кордонами.

У нашому інституті проведено ряд заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Заступником керівника з виховної роботи Булгаковою Іриною  проведено онлайн лекцію на тему «Чорнобильська катастрофа, як проходила та її наслідки».

У соціальних мережах Instagram та Facebook опубліковано інформативні та просвітницькі пости, які широко висвітлюють масштаб трагедії. 

Організована виставка у науковій бібліотеці ННППІ «Чорнобильська трагедія – вічний біль України», катастрофа, яка не має минулого часу, своїм відлунням вона спонукає до пильності, знову і знову примушує замислитися над тим, що науково-технічний прогрес не тільки дає сучасній людині засоби, щоб досягти намічених цілей на шляху цивілізованого поступу, а й вимагає знаходити запобіжники, котрі дають гарантії безпеки, а це прямо пов'язано і з формуванням та розвитком світоглядних моральних засад, які об'єднують людей.

Переглянути відео 

{gallery}news/2021/april/chaec{/gallery}