Навчально-науковий професійно-педагогічний інститут

Української інженерно-педагогічної академії

 

У Навчально-науковому професійно-педагогічному інституті Української інженерно-педагогічної академії м. Бахмут (ННППІ УІПА) вперше у місті реалізується проект з 3D зйомки та створення для сервісу Google Карти 3D-турів важливих об’єктів міста та району, завдяки чому кожний охочий матиме змогу відвідати віртуально і детальніше ознайомитись з об’єктами, які його зацікавили, користуючись лише своїм гаджетом. 

Учасники проекту звертають увагу на те, що до технологічних інновацій вони відносять створення та подальше розміщення на сайтах підприємств та закладів і у пошукових системах віртуальних турів, які, в першу чергу, повинні показати їх високий статус, порівняно з  іншими, значно скоротити дистанцію до цільової аудиторії. 

Дані технології дають змогу швидкого доступу до пам'яток архітектури та культури (музеї, виставки, бібліотеки, театри тощо), зацікавити та долучити молодь до культурної спадщини країни, підвищують культурно-освітню складову населення міста та країни в цілому. 

Завдяки підтримці Фонду «ДАР» і особисто Дмитру Реві ННППІ УІПА реалізував проект з 3D зйомки у чотирьох соціально важливих об’єктах міста. 

На картах Google були опубліковані перші 3D тури по СК Металург, МЦКтаД імені Євгена Мартинова, басейну ДЮК «Дельфін» та Центральній міській Бібліотеці в місті Бахмут. 

Відзначимо, для того щоб переглянути 3D тур достатньо ввести у пошуковій системі карт Google назву організації та у карточці організації обрати будь-яке 3D фото. 

Раніш, у рамках дослідницької роботи над проектом, команда ННППІ УІПА провела зйомку на території Музею Історії міста Київ і двох корпусів свого інституту.