Навчально-науковий професійно-педагогічний інститут

Української інженерно-педагогічної академії

Відповідно до Указу Президента України від 29.01.2021 №32/2021 та постанови Верховної Ради України від 08.02.2018 №2286-VIII «Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки», в Навчально-науковому професійно-педагогічному інституті Української інженерно-педагогічної академії відбулися  заходи до відзначення ювілейної дати задля популяризації та вшанування творчості письменниці.

Доцентом кафедри освітніх технологій та охорони праці, кандидатом історичних наук Аксаковою Н.О. був проведений літературний вечір, присвячений творчості Лесі Українки. Викладачі та студенти ННППІ УІПА декламували улюблені твори видатної поетеси.

Аксакова Н.О. провела тематичну відкриту лекцію «Невідомі віхи життя та творчості Лесі Українки», у якій познайомила студентів ННППІ УІПА з маловідомими фактами з життя Лесі Українки.

У соціальній мережі Instagram була проведена вікторина «Леся Українка: правда – неправда».

Леся Українка - одна із центральних постатей в історії національної культури України. З життям і творчістю письменниці можна було ознайомитися віртуально https://youtu.be/9WwJY83mEbg.

{gallery}news/2021/lesya{/gallery}